woensdag 3 oktober 2012

Hallo Internetwereld,
Het Rotterdamse Revalidatiecentrum maakt haar stap in de virtuele, maar toch zeer aanwezig wereld van het Internet. Hadden we al enige jaren een website, die recent geheel vernieuwd is (check: www.spineandjoint.nl), nu gaan we toch ook echt over op LinkedIn, Twitter en Blog.

Hoe langer we er over nadachten hoe meer we ons beseften dat er in het SJC veel gebeurt dat de moeite waard is te delen met de buitenwereld.
Natuurlijk zijn we bekend met onze behandeling van chronische rug, bekken en nekklachten, maar het blijkt toch niet gemakkelijk uit te leggen wat we precies doen. Nee, het is niet graded activity of graded exposure, maar ja er zitten wel elementen van cognitieve gedragstherapie in onze aanpak. Maar dat is voor ons een middel. Het doel blijft dat het lijf van de patient beter gaat functioneren. En dat is vaak een grote uitdaging. In de komende Blogs zullen we meer vertellen over onze aanpak en wat dat nou precies inhoud. We zullen dat doen aan de hand van de dingen die wij in de dagelijkse praktijk tegen komen. Zonder patienten bij naam te noemen of informatie te geven die tot een patient te herleiden is willen we laten zien waar wij in het Spine & Joint Centre (SJC) mee worstel. 
Daarnaast bruist het in het SJC van de ideeen en ontwikkelingen. Zo hebben we sinds kort een nieuw lesboek. Ook daar zullen we nog het nodig over schrijven.
En dan zijn er ook nog de inhoudelijk ontwikkelingen. We doen onderzoek naar reflexproblemen bij whiplash en nekpatienten, naar buikdruk bij rugpatienten enzovoort. Ook de vraag hoe scoliose ontstaat houdt ons nog steeds bezig. En zo zijn er nog veel meer ondrwerpen die we in deze blogs onder jullie aandacht willen brengen. We hopen dat er items tussen zitten die ook jullie interesse hebben. Wie weet waar het toe leidt?
Nou tot de volgende blog dan maar.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten