maandag 19 november 2012

Trots


Woensdag 14 november is een oud collega van ons, Haitze de Vries in Groningen gepromoveerd tot doctor. Het onderwerp van zijn proefschrift is 'Working with Pain'. Een interessant onderwerp waar we meestal niet zo bij stil staan; lang niet iedereen met pijn verzuimt. Er zijn zelfs best veel mensen die, ondanks de pijnklachten, doorwerken. Haitze heeft nader onderzocht waarin deze pijnpatienten (wel- en niet werkend) zich onderscheiden. Interessante materie waar wij in de behandeling van rugpijnpatienten ons voordeel mee kunnen doen!
Omdat ex-collega's nooit uit het hart raken zijn wij met een aantal collega's naar het hoge noorden afgereisd om te zien hoe Haitze zijn proefschrift zou verdedigen. In een mooie klassieke aula werd Haitze door een royale promotiecommissie stevig aan de tand gevoeld. Aanvankelijk zaten wij met kromme tenen: Haitze kreeg, in tegenstelling tot Rotterdamse promoties, geen gelegenheid tot het houden van een lekenpraatje maar moest gelijk in discussie. En de vragen waren pittig. Al snel bleek dat wij ons voor niets druk maakten. Nadat de opponent zijn -vaak breedsprakige- vraag had gesteld nam Haitze in de voor hem zo kenmerkende wijze rustig de tijd zijn antwoord te overdenken, om vervolgens de opponent met wel geformuleerde woorden van repliek te dienen. Haitze wist waar hij over sprak! Sterker zelfs, toen de pedel aangaf dat de tijd om was, vroeg Haitze aan de rector permissie zijn antwoord nog even te mogen afmaken. Typisch Haitze...... 
Bij de uitreiking van de bul vernamen we van een van de promotoren dat Haitze met zijn onderzoek ook nog enkele prijzen had gewonnen. Kan het mooier?
's avonds was er een gezellig feestje, met lekker eten. Ook dat kun je wel aan Haitze en Rixt over laten. Natuurlijk werd Haitze in de bloemetjes gezet met de nodige toespraken en cadeaus. Hierbij past wel een kritische noot: ludieke grappen, dat doen we in het Spine & Joint Centre beter!
Tijdens de lange reis terug naar Rotterdam overheerste er een gedachte: wat een fijn gevoel dat je zo trots kunt zijn op een ex-collega........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten